Select Page

Operacija kapaka

Sa godinama, koža na kapcima gubi na debljini i čvrstoći, stvarajući neželjene kesice ispunjene masnim tkivom. Donji kapci često dobijaju tamniji ton u poređenju s ostatkom lica, dok osetljivost kože oko očiju doprinosi intenzivnom razvoju bora. Iako kreme za negu kože oko očiju imaju određene pozitivne efekte, one ne rešavaju problem opuštanja kapaka.

Jedina efikasna metoda za podizanje kapaka i uklanjanje suvišne kože i masnog tkiva je hirurška intervencija. Operacija kapaka obično se izvodi radi uklanjanja viška kože, masnog tkiva ili mišića na kapcima, što može rezultirati izgledom umornih ili opuštenih očiju, čak i ometanjem vidnog polja. U određenim situacijama, ova intervencija nije samo pitanje estetike već može imati i zdravstvenu važnost.

Sam postupak traje približno 45 minuta, a konci se uklanjaju nakon sedam dana ili se koriste resorptivni konci koji se sami rastapaju. Rezultati su trajni i odmah vidljivi. Operacija kapaka je bezbolna zahvaljujući upotrebi anestezije. Oporavak obično traje od 5 do 10 dana, što pacijentu omogućava brz povratak normalnim aktivnostima.

Pokrenite svoje putovanje ka zdravlju sada.