Select Page

Hijaluronski fileri

Osvežite svoj izgled uz Hijaluronske filere - Prirodna lepota, bez tragova vremena!

Hijaluronski fileri čine osnovu većine neinvazivnih anti-age i beauty procedura koje se trenutno izvode širom sveta. Ovi fileri se ubrizgavaju u kožu kako bi se postigli efekti podmlađivanja lica, popunjavanja bora i istakle konture. Oni su ključni deo mnogih estetskih korekcija koje se uspešno primenjuju.
Osnovni sastojak ovih filera je HIJALURONSKA kiselina.

To je aminokiselina koju koža prirodno sadrži, te je zbog toga postala prva opcija u estetskoj medicini za borbu protiv znakova starenja koji se javljaju već u dvadesetim godinama.

Zbog sposobnosti jednog molekula hijaluronske kiseline da veže za sebe čak 50 molekula vode, smatra se ključnim izvorom hidratacije kože. Ova karakteristika objašnjava zašto je hijaluronska kiselina najbitniji sastojak dermalnih filera. Zavisno od koncentracije hijaluronske kiseline i dodatnim supstancama, ovi fileri ne samo da podmlađuju kožu i umanjuju znakove starenja, već se koriste i za povećanje volumena određenih regija i oblikovanje kontura.

Hijaluronski fileri zadržavaju svoje dejstvo u koži od šest meseci do dve godine.

Njihovom upotrebom moguće je precizno korigovati asimetriju lica i tela na različitim mestima. Važno je napomenuti da se hijaluronski fileri neutrališu enzimom – hijaluronidazom, što doprinosi njihovoj postepenoj razgradnji.

Tretman hijaluronskim filerima traje do 30 minuta, a rezultati su vidljivi odmah i traju do 24 meseca. Oporavak je brz, obično do 7 dana, a primena anestezije čini postupak bezbolnim iskustvom za pacijenta.

Benefiti filera sa hijaluronskom kiselinom

Smanjuje bore i linije na licu

Dermalni fileri koji sadrže hijaluronsku kiselinu mogu smanjiti pojavu bora na licu povećavajući punoću kože. Hijaluronska kiselina takođe može ojačati prirodne barijere kože kako bi se zaštitila i smanjila oštećenja uzrokovana prekomjernim izlaganjem suncu, zagađenju okoline i pušenju. Ako imate veliki broj bora ili problema (npr. oko očiju, nosa ili usta), fileri s hijaluronskom kiselinom mogu se ubrizgati u ove oblasti kako bi pomogli u smanjenju njihove pojave.

Neinvazivan tretman

Fileri sa hijaluronskom kiselinom mogu se izvoditi kao minimalno invazivan postupak ili kao neinvazivan postupak. Topički fileri sa hijaluronskom kiselinom su neinvazivni jer uključuju nježno utrljavanje formule u kožu, dok se ubrizgavanje smatra minimalno invazivnim jer uključuje ubrizgavanje igle u kožu. Bez obzira na vrstu dermalnog punjenja koje koristite, ovi tretmani su mnogo manje invazivni od kozmetičkih operacija poput liftinga lica koji uključuju incizije i duže periode oporavka.

Hidrira kožu

Hijaluronska kiselina deluje kao humektant – što znači da privlači vodu i omogućava joj vezivanje za vodonik. Hijaluronska kiselina će neprestano privlačiti vlagu kako bi održala kožu dovoljno hidriranom, zdravom i mladolikom. Ako živite u sušnoj klimi ili provodite puno vremena u aktivnostima koje uzrokuju isušivanje kože (poput izlaganja suncu ili plivanja u hlorisanim bazenima), fileri s hijaluronskom kiselinom mogu održavati vašu kožu vlažnom i podatnom.

Zateže kožu

Hijaluronska kiselina možda neće direktno zatezati kožu poput elastina (proteina koji omogućava koži da povrati svoj oblik nakon istezanja), ali može doprineti izgledu zategnute kože dodavanjem hidratacije. Gubitak elastina tokom prirodnog procesa starenja može učiniti da koža izgleda opušteno, ali fileri s hijaluronskom kiselinom mogu povećati punoću kože kako bi izgledala čvršće i zategnutije.

Pokrenite svoje putovanje ka zdravlju sada.